de boomgaard

 

De boomgaard vormt de kern van het genootschap van de Groeigaerd, en daar zijn wij best een beetje trots op. Om het voor iedereen mogelijk te maken om de groei van de boomgaard te volgen zetten we hier alle hoogtepunten op een rij. Want de eerste blaadjes, bloesems en vruchten wil natuurlijk niemand missen.

 

Bomen worden geplant

Op zaterdag 1 februari 2014 konden er 50 hoogstam fruitbomen worden gehaald en aangeplant. De boomgaard wordt gevormt in de bostuin van De Spreeuwelse Heide en groeit dus in Westelbeers. De aanschaf van deze bomen is mogelijk gemaakt door een initiatief van gemeente Boxtel en Oirschot. Het project is gestart ten behoeve van het aanplanten van Hoogstamfruit in de regio om zo de smaak van het groene woud weer terug te krijgen in het landschap. lees meer

Ambassadeurs diner

Op 20 maart 2014 zijn alle bestuursleden en oud bestuursleden van de Joannes Bosco Stichting uitgenodigd voor een diner bij Landgoed Huize Bergen. Om ze te bedanken staan de kistjes van De Groeigaerd al klaar. 

foto (2).JPG

Eerste bomen staan in bloei!

Het wordt al echt lente en de eerste bomen van de boomgaard staan in bloei! Helaas voorlopig nog geen plukdagen. 

Eerste boom in bloei,...


Boomgaard_knoppen_apr2015 

Geduld is een schone zaak

De natuur loopt 3 weken achter op vorige jaar. Het is inmiddels april en ondanks het mooie weer en de hogere temperaturen gaat de ontwikkeling van de fruitbomen nog niet erg snel. Pas als het meerdere dagen achter elkaar warm is, zal de ontwikkeling van knop tot bloem in een hogere versnelling komen.