« terug

Samen met u hebben wij weer veel kunnen betekenen

donderdag 8 januari 2015

Joannes Bosco Stichting

Door het vertrouwen in Landgoed Huize Bergen en De Spreeuwelse Heide hebben wij samen met u ook in 2014 weer een bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen via de Joannes Bosco Stichting.

De Joannes Bosco Stichting is er voor jongeren. De stichting ondersteunt projecten in Brabant die jongeren tot 18 jaar een stapje verder helpen. We kiezen daarbij bewust voor projecten gericht op jongeren in een minder gemakkelijke situatie. Het doel is bij te dragen aan een duurzaam verschil. 

De Joannes Bosco Stichting is in 1936 opgericht vanuit een groep mensen die toen invloedrijke maatschappelijke posities bekleedden in de regio Den Bosch. Het doel is om door persoonlijke ontwikkeling het toekomstperspectief van jongeren te verbeteren, naar goed voorbeeld van onder anderen inspirator Don Giovanni Bosco (1815-1888). Vandaag de dag doen we dat door het financieel ondersteunen van projecten in de regio. Projecten zowel voor jongens als meisjes en van verschillende achtergronden, culturen of religies.  

De Joannes Bosco Stichting beschikt als goede-doelenstichting over een ANBI-status.

met uw steun in 2014

Met uw hulp heeft de stichting dit jaar financiële ondersteuning kunnen geven aan onder andere de Vincentius Vereniging t.b.v. kerstviering voor minder draagkrachtige gezinnen en St. Vrienden Reinier van Arkel t.b.v. speeltoestellen. Bekijk meer initiatieven op www.joannesboscostichting.nl

Maar ook het team van Landgoed Huize Bergen heeft zelf niet stil gezeten. In november 2014 vond een high tea plaats in de Villa voor cliënten en begeleiders van zorgpark Voorburg. Lees meer over de high tea...