« terug

Unieke augmented reality wandelroute brengt geschiedenis Vught tot leven

Wednesday 11 May 2016

Vught – Wie woonden er op Landgoed Huize Bergen? Wat gebeurde daar en hoe was het in tijden van oorlog? Ontdek het met de app Knooppunt Vught, die geschiedenis tot leven laat komen. Huisknecht Steven Vonk neemt je mee over het landgoed en langs karakteristieke plaatsen in Vught. Je kunt de verhalen van toen, nu niet enkel horen en lezen, maar zelf herleven.

Samen met Dutch Rose Media introduceert Landgoed Huize Bergen de unieke belevingswandelroute ‘Herleef Huize Bergen’ waarbij de geschiedenis van Vught tot leven komt. “Historische gebouwen hebben altijd iets bijzonders. Je wilt weten wie er ooit woonde of wat er ooit gebeurde. Wij wilden graag meer laten zien van de verhalen over de voormalige bewoners, de familie van Beuningen, en hun betrokkenheid bij Vught. Met ‘Herleef Huize Bergen’ kunnen we deze verhalen nu zelf beleven op dezelfde plek als waar het ooit plaatsvond. Het is werkelijk een bijzondere beleving om daar nu zelf deel van uit te kunnen maken,” aldus Kim Geurts, Landgoed Huize Bergen. 

Augmented reality

‘Herleef Huize Bergen’ maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van augmented reality. Natasja Paulssen, oprichtster van Dutch Rose Media: “Met augmented reality kunnen we gave extra’s aan de wereld om ons heen toevoegen. Het enige wat je nodig hebt om deze extra’s te beleven is een smartphone of tablet.”

“Wij zijn erg verheugd te kunnen bijdragen aan het jubileumjaar van Landgoed Huize Bergen. Deze wandeling is een toonbeeld van hoe het traditionele en het moderne samen kunnen zorgen voor een prachtige beleving. Met hulp van CorporateTrailer in Vught hebben we werkelijk prachtige green screen beelden kunnen produceren om de personages tot leven te brengen.” 

Knooppunt Vught

De app Knooppunt Vught laat je de mooiste Vughtse plekken op een nieuwe manier beleven. Zo is er, naast Herleef Huize Bergen, een rondleiding over het Fort Isabella en neemt soldaat Jacob Pynacker je mee langs de belangrijkste punten in Vught ten tijde van het beleg van ’s-Hertogenbosch.

Een preview van de wandeling ‘Herleef Huize Bergen’ is beschikbaar via www.herleefhuizebergen.nl. Knooppunt Vught is gratis te downloaden via de App Store en Google Play Store. Een wandeling zelf koop je voor de prijs van een kop koffie en kan in de app betaald worden met iDeal.

100-jarig bestaan

‘Herleef Huize Bergen’ is ontwikkeld naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van de monumentale villa van Landgoed Huize Bergen welke in 1916 werd gebouwd. Voor het hotel in Vught staat heel het jaar dan ook in het teken van verleden, heden en toekomst door middel van verschillende evenementen en activiteiten. Met ‘Herleef Huize Bergen’ wordt een stukje uit de 100-jarige geschiedenis van Landgoed Huize Bergen tot leven gebracht. Ontmoet de Pauwgraaf, maak kennis met de bewoners van de Piekenhoek, bekijk de feestelijke opening van het Raadhuis in 1937 en ontdek hoe het er aan toe ging in de broodkeuken van Huize Bergen in tijden van oorlog.

MEER BELEVEN EN PREVIEW OP WWW.HERLEEFHUIZEBERGEN.NL 


Download persbericht

Thomas op scherm