« terug

Nieuwe hotelkamers in ‘de Botanica’ van Landgoed Huize Bergen open

Friday 16 June 2017

Vught – Waar vroeger kassen vol tropische planten stonden zijn de 39 nieuwe hotelkamers van Landgoed Huize Bergen in Vught nu klaar om gasten te ontvangen. Het verhaal van de rijke collectie orchideeën en de verzameling zeldzame tropische planten van voormalig landgoed bewoonster Charlotte van Beuningen zijn subtiel geïntegreerd in het ontwerp. ‘Je voelt dat de toekomst hier nu het verleden ontmoet’, aldus directeur Marc van den Broek.

Jeanne Dekkers Architectuur heeft in het ontwerp de stijlvolle waarden van het centraal gelegen landhuis weten te vertalen naar elegante vormen en materialen van nu. Alle luxe tweepersoonskamers hebben een erker met zitvensterbank, door het raam zie je het landgoed. Een lichte overzichtelijke kamer waar bij iedere zonnestraal het landschap verder naar binnen komt. Een warme omarming van een vertrouwende plek waar gasten zich thuis voelen.

Nostalgie en hedendaags comfort
De warme tinten van de ondergaande zon en de koele tinten van de opkomende zon bepalen het kleurenpalet. De rijke wallcover is een ontwerp van Daisy James en brengt het verleden van de kassen terug in het interieur. De kamers bieden allemaal de gewenste luxe van een Nespresso-apparaat, digitale TV, wifi, werkplek, usb laadpunten en een inloopdouche. De frisse ruime badkamer staat bijna in contrast tot het houtwerk van de inrichting maar ook hier blijkt dat nostalgie en hedendaags comfort esthetisch samengaan.

Slapen onder de sterren
Op de derde verdieping bevinden zich 7 junior entresol suites. Deze kamers zijn voorzien van een slaapverdieping met dakraam zodat er bij het vallen van de nacht geslapen kan worden onder de sterren. Onder de verdieping is op deze kamers een cosy zithoek met tweede TV gesitueerd. Daarnaast is er extra aandacht besteed aan de geluidsisolatie van de kamers, waardoor gasten echt kunnen genieten van de rust en sereniteit van het landgoed.

Ook zakelijk ontmoeten
Landgoed Huize Bergen beschikt nu over 105 hotelkamers en is naast hotel ook een locatie voor conferenties, vergaderingen en feesten. Het centraal gelegen landhuis vormt het hart van het landgoed waar gasten kunnen genieten van ontbijt, lunch en diner. Ook voor de zakelijke reiziger is het hotel een ideale uitvalsbasis net buiten het centrum van ’s-Hertogenbosch. Naast de A2 is het zeer goed bereikbaar, parkeren is gratis en de Salon vormt een ongedwongen plek voor zakelijke ontmoetingen.

Masterplan
De nieuwste hotelvleugel is onderdeel van een meer jaren masterplan dat het landgoed klaarmaakt voor de volgende generaties. Hierna volgt fase 2 waar aansluitend op fase 1 een entree, lobby en vergaderzalen gerealiseerd worden. Tot slot volgt fase 3, een tweede hotelvleugel. Ook zal het monumentale park verder worden uitgewerkt zodat naast de eeuwenoude bomen ook toekomstig groen kan ontstaan.