« terug

De sleutel tot duurzame inzetbaarheid

Wednesday 1 January 2020

Joannes Hospitality exploiteert twee locaties in Brabant. Een sociale onderneming met een maatschappelijke missie. Wij hechten er grote waarde aan dat alles klopt; gezond ondernemerschap, sociaal werkgeverschap, geven aan naasten en de natuur en investeren in het werken en leven met een lach. Dit zijn allemaal kernvoorwaarden van duurzame inzetbaarheid van medewerkers en klanten, duurzame groei in de onderneming en duurzaam maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Door de diverse maatschappelijke, financiële ontwikkelingen en een hoog ziekteverzuim is Joannes Hospitality gedwongen medewerkers op een andere manier te benaderen. Gebruik maken van elkaars sterkten en zwakten kan ervoor zorgen dat kansen worden benut en bedreigingen afgeslagen worden. Structuur en juiste communicatie is hierbij van groot belang. Hiervoor is vanuit P&O een 5-jarenplan, #wijsameninbeweging, opgesteld en gestart.

In samenwerking met de KarakterFaculteit is in het kader van dit plan in 2019 het project 'de sleutel tot duurzame inzetbaarheid' gestart. Deze samenwerking is door ESF subsidie (mede)mogelijk gemaakt.

 

260687908